3. trinns potetprosjekt

3.trinns potetprosjekt

Fra blomsterbed til potetåker

I vår gjorde vi klart blomsterbedet i skolegården for å sette poteter. Vi måtte ta bort masse ugress. Vi tok seks sekker med ny jord som vi blandet med den gamle som var der fra før.

Vi gravde mange små hull i jorda. Det skulle være en halv meter mellomrom mellom hullene. Vi brukte hansker, spader og hendene våre. Vi tok gamle poteter og puttet dem i hullene. Det kalles settepoteter.

Vi fylte hullene med jord. Så vannet vi jorda. De som jobbet på skolen i sommer vannet potetene våre i sommerferien, for da var det så lite regn. Det vokste nye potetplanter ut fra de gamle potetene.

Mange poteter, store og små

Da vi begynte på skolen etter sommerferien så hadde potetplantene vokst seg store. De så litt ut som busker. Vi plukket potetene ut fra jorda og puttet dem i en boks.

Det var mange poteter. Noen var kjempestore. Noen var bittesmå. Vi kastet det grønne potetriset, for det kan vi ikke spise. Det er nemlig giftig.

Potetkaker i skogen

På mandag lagde vi mat av potetene. Vi lagde potetkaker. Deigen var laget av kokte poteter, litt salt og mel. Vi klappet flat en bit med deig og snudde den hele tiden. Hvis man ikke snur den hele tiden så klistrer den seg fast i duken.

Etterpå stekte Helen og Torunn kakene på en takke på bålet. Vi hadde sukker og smør på potetkakene og spiste dem. De smakte skikkelig godt.

Elev luker i blomsterbed
Elever plukker poteter
Lærer steker potetkaker